Dragoni

Animalul oficial al Norwich-ului este dragonul. Initial ceva legat de Sfantul Gheorghe si balaurul lui, apoi transformat in instrument politic de fiecare data cand era numit un primar nou, si acum, de vreo 3 ani incoace, cu 2 saptamani de festival dedicat dragonilor cu ocazia vacantei din februarie. Majoritatea activitatilor din festival sunt pentru copii – desene animate cu dragoni pe ecranul mare de deasupra intrarii in mall, grupuri de spus povesti in castel, lectii de desen in biblioteca, etc.

Sambata asta ne-am aventurat si noi in oras si am reusit sa dam la o parte suficienti copii cat sa vedem dansul dragonului chinezesc:

Ploua destul de tare si era si cam frig, dar au dansat frumos.

Mai departe, am zis sa ne uitam putin prin vitrine. Asta ne-a atras atentia:

Daca tot eram inconjurati de dragoni, era cazul sa ne inarmam. Face parte dintr-un proiect al unui centru cultural care incearca sa umple vitrinele magazinelor abandonate cu arta.

Am trecut si pe la magazinul de mustar, unde aveau mai multe borcane deschise pentru degustare. Unul dintre ele se chema „Respiratia dragonului” si avea in ingrediente boia, usturoi si wasabi, dar mi-a placut cel mai mult un mustar cu ciocolata si boia. Conform borcanului, merge bine cu carnea de pui.

In alta parte a orasului era organizata o expozitie de „dragoni adevarati”. Adica oameni care tin acasa soparle si serpi le-au adus sa le arate publicului.

Cam asa stau si eu langa caloriferul electric.

Preferatul meu din tot ce am vazut in expozitie.

Desi nu prea arata in poza, stapanul era mai dragut decat sarpele. Avea suficienta rabdare sa tot explice despre serpi si sa ne lase sa-i atingem.

Broastele testoase sunt tot un fel de dragoni, nu?

Seara am incheiat-o la un restaurant japonez unde a trebuit sa ne gatim singuri mancare si am si platit o gramada de bani pentru asta. Masa avea in mijloc un gratar iar tot ce am comandat noi a venit crud, fiind treaba noastra sa prajim fiecare chestie cat am vrut. Complicat, dar gustos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s